Patrocini ciutadà

capella2La ciutat de Tarragona el venera a l’ermita del Portal del Carro i el té com a copatró. La seva festa se celebra el 19 d’agost i és una de les més populars  de la ciutat, que la festeja amb actes religiosos i populars d’antiga i memorable tradició.

La veneració que se li tributa a la seva ermita la motivà una pintura del sant, feta a la part interior de la muralla que emmarca l’obertura del portal, abans de tapiar-lo durant la guerra dels Segadors en construir la Falsa Braga per a la defensa de la muralla. El portal quedà tapiat per la part forana, i per la part de l’interior de la ciutat fou tancat per una porta de fusta aprofitada.

L’arquebisbe D. Joan Lario i Lancis va agafar una greu malaltia, i el poble volgué fer pregàries per a la seva salut davant la pintura del portal clausurat. Fou tanta la insistència dels ciutadans devots que el governador militar accedí a deixar-lo obrir per la part interior de la ciutat per tal que es poguessin realitzar les pregàries. El dia 18 d’agost de 1877, vigília de la festivitat del sant, es va obrir definitivament i ja no es tancà més.